Friday, November 27, 2020

Iroonia Hõõgõlu

Iroonia Hõõgõlu (Tanker, Eesti) pdl 0,75 l. alc 7,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Winter Ale" ja hinnang 3,48 punkti.

Tootjainfo: "Mulled beer to substitute your warm drink based on wine in cold winter months. Spices and chili are well combined together, add some brown sugar and/or honey if you lake your drinks sweeter"

Keskmist kasvu pudel, sildil paljulubavad vürtsid. Vahtu pole üleüldse ... ja sunnib uurima, miks seda jooki siis inglised keeles nimetatakse "mulled ale" :D

Õlle värvus - tuhmilt kirsipunane. Aroom - oipagan, see paneb süljenärmed tööle, äratab päevast väsinud lõhna-andurid uuele elule ja paneb silmad uudishimust särama! Siin on aniisi ja nelki ja kaneeli ... ja värnitsat???

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-hapu. Keskmaitse ... oi kui nunnu ... tšillikesekene ja rosepipar ja aroonia loovad super-puper kombo. 

Lõppmaitse - veidike komposti, kõdunenud lehti ja meevaha, eelmise aasta maasikamoosi ja aprikoosidžemm. 

Järelmekk ... uhhh ... see on veider ja lahe ühekorraga! Miskipärast meenub Vietnami salv, aga sinna kõrvale ulatatakse suur lusikatäis benediktiinis leotatud rosinaid, millele on nõristatud veidi tatramett.

Friigikas! Jõulfriigikas. Kui sinus on maitsejahtijat, siis luksatad sa seda kraami tarbides kolm korda, avastades üha uusi nurki ja maitsemälestusi, mida see sinus esile kutsub. Vürtseil! #talivõibtulla! 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment