Thursday, December 17, 2020

Tropical NEIPA

Tropical NEIPA (Poppels, Rootsi) prk 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England" ja 3,84 punkti.

Tootjainfo (guugeeltõlke abil): "This is a Double / Imperial IPA in New England style with a lot of hops, low bitterness and high fullness. It is double dry hops, with mango added in the fermentation.

“In this beer, we have worked with a combination of hop varieties that give a clear character in both aroma and taste. We have enhanced the fruitiness by adding mango, which enhances the aroma of the hops and gives a full-bodied, humble beer with wonderful tropical tones. ”
- Daniel Granath, brewmaster
IBU 10"

Väike purk, muidu igavas sildikujunduses seekord värvide virvarr. Pöidlapaksune valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - häguselt kollane. Aroom on kirbevõitu, vängelt troopiline, mingite selliset marjade-viljade segune mida veel kohanud pole, aga tahaks kõigi proovida. Ja noh, veidi märga loomakarva leidub lõhnas kah :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja agaralt magus-mõru. Keskmaitse - mehune, segumahlane, humalakrõbe, hapu ja mõru ja keelekülgedel trampiv. Lõppmaitse - raskepäraselt mahlane, vaigune, keelenäsade kallal ükshaaval nukerdav, väga värskendav ja veidi ehmatav. Järelmekis lõpuks tunneb ära ka magusa mango, kuid see paikneb kesete ohakaid ja takjaid ja muidu torkivaid humalaid.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõru-magus-vürtsikas-hapukas-mõru-vürtsikas-magus-mõru buketiga ÜBERtasandi rüübe. Jah, topelt-NEIPA on ta tõesti. Jah, lõpuk saab muu maitselaadungi seast ka mango kätte. Kuid kui NEIPA peaks olema mahlane, siis see kraam on mehune :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment