Friday, December 18, 2020

Brider oatmeal imperial milk stout

Brider oatmeal imperial milk stout (Mõrsjamäe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol.

Tootjainfo: "Kasutatud laktoosi, kaerahelbeid, tonkaubasid ja Walmea humalat"

Väike lihtne pudel, väga naiselik sildikujundus. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - must.

Aroom ... nohhh ... kõige rohkem tuletab meelde varasest lapsepõlvest seda vitamiinivaeset aega, kui pagaripärm pandi suhkruga käima ja siis seda magusat kihisevat vedelikku anti lusikaga lastele. Jah, siin on magusa kõrval ka veidi tolmuseid kaerahelbeid ja õhkõrna rösti, kuid ... kus on tonka? Tonkauba on ju dominantsusele kalduv elukas, mille lisamisega tuleb üliettevaatlik olla, et mitte üle pingutada, siin ei tunne aga seda mandli/vanilje/pähklilõhne üleüldse!

Esmamekk on raske ja hapukas-magus, melassine ja täisteravilja sepiku taoline. Keskmaitse - siin hakkab vaikselt ilmuma ploomi ja šokolaadi, mida sellelt stiilil oodata. Lõppmaitse - hapukas-magus ja röstine, kakao ja kõrvetatud rosinate vihjetega. Järelmekk on täidlane ja päris kenake - kenasti tasakaalus mõrkja, hapuka ja magusa vahel ... võibolla on rösti tupsu liiga palju, aga see on juba maitse küsimus. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Muidu võiks ju isegi lisamääratluse "väga" sinna "hea" ette panna, aga ... aga kuskohas on sildil lubatud tonkauba? Teises toas?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment