Sunday, December 27, 2020

Kveik the RIPA

Kveik the RIPA (Björken Brew, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol.

Tootjanfo: "Red IPA"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kollakas pöidlapaksune vahukiht on üsna püsiv ja haakub tiheda pitsjäljena ka klaasiseintele. Õlle väruvs - kirkalt punakaspruun. Aroom on hapukas ja pihlakane, metalne ja magusakas, meenutades vasksest vanaaegset suhkrutoosi.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse - tuhmilt hapukas, kuivatatud kibuvitsa- ja pihlamarju meenutav. 

Lõppmaitses hakkab tunda andma alkoholine soojus, kuid see on jätkuva tuhmi, vatisarnase magus-hapu  želee sees kinni, millesse seguneb veidi leivaseid ja kohviseid noote. Järelmekk - röstine, leivane, pisut odraveinilik, puidune, muskaatpähkli ja nelgi elementidega.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusa-hapukas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga kummaline rüübe. Joogina omaette on see kindlasti pigem meeldivate kui ebameeldivate killast. Kuid kas see on IPA? Ei, ei ole. Võimalik et "strong red ale" või siis "imperial ESB"? Aga meeldiv üllatus on see, et joogi enda võimas keha on ära peitnud kveik-pärmi üsna intensiivse jalajälje. Igatahes põnev katsetus alustavalt hobipruulilt!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment