Tuesday, December 8, 2020

SORRY Umami IPA

SORRY Umami IPA (Yo-Ho, Jaapani). prk 0,35 l. alc 6,5%. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 47 puntki. Untappd ütleb: "IPA - White" ja 3,48 punkti

Tootjainfo: "Brewed with Bonito flakes"

Väike purk, kujundus nii jaapanipärane, et ei oskagi oletada, kas see on miski meredeemon või keski samurai? :) Ja võta nüüd kinni, kas see on seesama õlu, mida sai 7 aastat tagasi kirjeldet?

Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom. Vaadake kulla velled. Võtke nüüd aega selle asja nuusutamiseks. Aeeeeeeglaselt ja siis kiiremini. Ja nii mitu korda eri kiirustega sisse hingates. Ja mingil hetkel tabate päris selgelt ära vobla lõhna, kas ei? :) 

Esmamekk on kesmisest suti raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on pehme, keelt paitav, puuviljane ja magusapoolne. Lõppmaitse laseb korraks tunda õrna hapukat saiast ja puuviljast noodikest. Järelmekis muutub puuviljakeeksine pehmus domineerivaks ... et siis päris lõpus taas pöörduda mõrkjas-vürtsikale IPA'likule rajale.

Keskmisest sutsu raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Omamoodi leebe friigikas - seda sellises jaapanlikus-delikaatses võtmes. Mõte panna õlu ja vobla ühte purki on ju lahe, kas pole? Tõsi küll, lisatud kalahelveste tajumiseks peate olema nendega eelnevalt kokku puutunud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment