Sunday, December 6, 2020

Sisekõne

Sisekõne (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Porter - American" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Kerge, siidine ja pehme porter mis on laagerdunud vaniljekaunadel ning Vana Tallinas seisnud tammelaastudel.
IBU 27"

Väike lihtne pudel, sildil soni ja piibuga vana. Muuseas seda soni võiks vabalt ka turbanina tõlgendada :)

Kollakaspruun sõrmepaksune vahukoht pole küll suurem asi püsija, kuid haakub siiski kenasti klaasiseintele. Aroomis on tublisti rösti  ja mõõdukalt karamelli, kuid vaniljega, rääkimata Vana Tallinnaga kontakti ei saa.

Esmamekk on keskmisest suti kergema kehaga ja magusakas-karamelline. Keskmaitses lisanudub veidi keha, magus-mõrkjas maitsepilt on töntsakas ja šokolaadine. Lõppmaitse lisab veidi ploomiseid-leivaseid hapukamaid ja koduseid noote. Järelmekis ... jaaa ... siin võib vist rääkida õhkõrnast liköörilikust varjundist tõesti, ka tamme parkiv ja kuiv puidune pool ilmub välja ... aga vanilje jääb vaid oletatavasti virvendavaks varjuks.

Mängulise ja muutuva kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Porteri stilistika on kenasti välja peetud, lubatud lisandid on kah üsnagi olemas. Tubli tegu väikese koja esimese sellesuunase katsetuse kohta (ilmselt on sihikul kunagi vaadihoidisteni jõudmine?)
---
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Minu meelest ka väga mõnus porter! Sain täna Roomassaare kohvikus, plaanin koju ka kohe mõned osta.

    ReplyDelete