Friday, December 11, 2020

I Double Dare You Bourbon BA

I Double Dare You Bourbon BA (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Bourbon barrel aged imperial stout"

Väike lihtne pudel, tume-ruutlev sildikujundus ning napp vahakael. Napp tumekollane vahukiht haihtub kiirelt. Õlle värvus - no ikka ja jälle ja muidugi must. 

Aroom on väga heas tasakaalus, koheselt on tunda tamm ja siis röstine imp-stout ja sutsuke burbooni pehmust ... ei ole ta liiga magus ega mõrkjas ega vaniljene - suurepärane ja ootuspärane. Jah võibolla veidi on siin ka kuivatatud põldube, kuid see on vaid põgus kõrvalvirvendus. 

Esmamekk on raske ja mõrkjas-magusakas, mõnusalt toekas ja mõõdukalt soendav. Keskmaitse - tumeraske ja magus-raske, tunduvalt magusam kui maitse. Tunduvalt soojem. Tunduvalt raskem, öisem ja ümaram.

Lõppmaitse. Öine, alkoholine, šokolaadine ja kookoseline. Pikaldane ja jutuline. Lakkevaatav ja unistav. 

Järelmekk. Mõrušokolaad ja kakaokreem. Karamellistunud kondenspiim. Kohvikaramell. Aeglane ja filosofeeriv. Või siis targutav, kui teistpidi vaadata :)

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-magus- hapukas-magus-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASEME rüübe. Üsna suurepärases tasakaalus, eriti lõhna mõttes. Asja ainumas miinus - burboonivaadis imp-stoute on riiulis juba vist küll kümneid ja keelelt üle käinud sadu. Liiga turvaline variant.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment