Friday, December 11, 2020

Four Years Apperetif

Four Years Apperetif (De Moersleutel, Holland) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeer ütleb: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja 70 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,7 punkti

Tootjainfo: "Quadruple fruited Sour Ale, fermented with four types of berry for our four years anniversary. The beer contains strawberry, raspberry, blackberry and blueberry. As a finish we've added vanilla to round the beer up with a smooth aftertaste."

Keskmist kasvu pilt, sildil aasiapärasus. Napp punakas vahukiht kaob kohe ja jäägitult. ÕLle värvus - tuhmilt ja määrdunult punakas-pruunakas.

Aroom - jummmmmel küll KUI marjane see on! Ülimahukalt marjakontsentraadiselt, aga siiski mitte keemilis-essentsiselt lõhnav, kus on ära tunda maasikat (nagu vist isegi liiga palju?) ja vaarikat (tavatult vähe võttes arvesse vaarika tavalist agressiivset kõigematmist) ja vist isegi mustikaid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu. Keskmaitse- hapukas-magus, marjakontsentraadine. Lõppmaitse - "metsamarjakontsentraat". Järelmekis muutub senine maitsemudru veidi eristatavamaks ning jällegi on võimalik eraldi rääkida (kuivatatud) maasikatest ja moosivaarikatest ning mingi tuhmi foonina ka mustikatest.

Keskmisest veidi raskema kehaga, alakarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga veidi ebamäärane rüübe. Aroom lubas pöörast marjaorgiat, aga maitse oli pigem mudrune ja ülekoormatud, marjakestane parkivus lubab siiski oletada, et tegu oli päris marjadega ja mitte essentsidega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment