Thursday, December 10, 2020

Four Years Starter

Four Years Starter (De Moersleutel, Holland) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeer ütleb: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja 89 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,94 punkti

Tootjainfo: "4 years anniversary beer
DDH DIPA citra, Loral, Centennial. Water, maltted barley, oats, hops, yeast"

Keskmist kasvu pilt, sildil kalad ja õlleklaasid? Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasist ja kestab mõõdukalt. Õlle värvus - hämuselt tumekollane. 

Arooooomiššeeee - vaaabšeeee puuviljaneeeee! Kuivatatud virsikud ja ananass, aga neid on PALJU! Jah need humalad on väsinud, aga see lõhn maitseb!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magus, biskviitjas ja ürdine. Keskmaitse - heinane, magus ja mesine, mõnusa tihke biskviidise põhjaga, virsiku-greibikoore-mehune. Lõppmaitse - magus-hapukas, mangomehu tilga laimiga. Järelmekk - pehme ja mehune, tihke ja puuviljane, heinane ja apelsinidžemmine.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. See juhtum, kui saad aru, et topeltIPA on väsimas, kuid ta on ikka sellise tihe-mõnus-hurmava maitsega, et seda jooks mõnuga kohe mitu klaasi järjest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment