Monday, December 21, 2020

Korbinian

Korbinian (Weihenstephan, Saksa). pdl 0,5 l. alc 7,4 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Doppelbock" ja hinnang 97 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Doppelbock" ja 3,8 punkti

Tootjainfo: "Our Korbinian, the full-bodied, dark Doppelbock with light brown foam, wins beer-lovers over with a balance of fruity hints of plums and figs, a dark malt aroma - reminiscent of toffee, nuts and chocolate. Its roasted flavour goes well with smoked meat and fish as well as venison and poultry. Brewed according to our centuries-old brewing tradition on the Weihenstephan hill.
IBU 32"

Keskmist kasvu pudel, sildil vastav pühak. Kollane vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom - magus, biskviidine, kohviküpsiseid ja pähklipurukooki meenutav

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse - magusakas-mõrkjas, täidlane, melassi ja mõrkjaks karamelliseerunud suhkruglasuuri taoline, soe ja õige pisut vürtsikas. Lõppmaitse muutub suti hapukamaks, meenutades külmavõetud kibuvitsa- ja pihlamarjus, mis on kastetud piimašokolaadi. Järelmekk muutub taas magusamaks, tummiseks ja toekaks nagu ohtra nisujahuga tuunitud kodune rukkileib, mille servad on õige pisut kõrbenud, aga sisu magus ja pikalt mäluma kutsuv.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. Kummaline on see saksa õllede maailm - kõik dunkelid, olgu siis lihtsamate joogikate, soliidsete nisuõllede või ka õilsate bokkide perest kipuvad olema tiba vähemväärilised kui nende mitte-dunkel poolvennad. Ka see isend siin on üliväärikast pruulikojast, mille enamik õllesid kuuluvad klassikute kullavaramusse ... aga dunkel-doppel-bock on sedasorti jook, mille hindajaid pole just ülemäära palju.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment