Friday, December 25, 2020

Shameless Santa

Shameless Santa (To Øl, Taani). alc 10,0% Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Strong Dark" ja hinnang 88 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Strong Dark Ale" ja 3,67

Tootjainfo: "Ever got the idea that Santa likes to give out presents during christmas? Wrong! Mr. Saint Nicolaus or whatever his name is, likes to sit in his leather chair or or on the ice bear carpet, dipping bread crumbs in his cheese fondue and eats chocolate like Sylvester Stallone eats cottage cheese. And then Santa likes to drink Shameless Santa. A Belgian strong Red Ale, playing and using all the cheap tricks of the trade. Caramel malts, sugars, highly attenuated yeast profile, fruity novel hops as Mandarina Bavaria and Calypso. This is one greasy balanced beer that suits any situation involving Christmas, New Years Eve and any other event that involves roasted marshmallows."

Tartu Gambrinuse õllepoes saadaolev kraam. Kollane pöidlapaksune vahukiht taandub kiirelt kirmeks, kuid haakub veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. 

Aroom -  oi see on põnev! Ühest küljest on see ju belgia õlledele sobivalt karamelline. Teisest küljest aha leidub siin mõnusat ja veidi parkivat marjasust, justkui nuusutaks kergelt käärivaid arooniamarju. Kolmandaks on siis aga ka suti magus-vürtsikat lagritsalikku. Neljandaks selline lahe jõhvikamahlane noot, et paneb süljenäärmed tööle.

Esmamekk on raskepoolne, kuid belgiapärastele õlledele omaselt siiski mitte tinaraske. Magus-mõrkjas, karamelline ja veidi puidune.

Keskmaitse - vürtsikas-magus, piparkoogilik ja karamelline. Karamelliseerunud viigimarjad ... oi kas see poleks mitte lahe mõte?

Lõppmaitses viskab sisse huvitava kohvise-liköörise noodi, mis hakkab alkoholise soojusega keelepäral toretsema nagu punastest edevates mundrites pasuna-trummi-vilespillirühm saksa linnapäevade kolonni eesotsas. 

Järelmekk - magus, karamelline, hõõgveinine, nelgi, aniisi ja datlite segune. Soe ja pidulik ja luksuslik. Tore ja toretsev

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga ÜBERTASEME rüübe. Ühest küljest on ta ju klassikaline belglane. Kuid teisalt on siin klaasis ka mitte-belgialik vürtside bukett ja hapukas mahlasus. Kahemõõtmeline õlu on ju aga alati põnev ja maitsmisvääriline! Ja kui kurjamuse kergelt ta joodav on oma kraadide juures!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment