Friday, April 8, 2022

Catcher

Catcher (Sibeeria, Tšehhi) prk 0,5 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Rye" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Rye Beer" ja 3,85

Tootjainfo: "Bold and bitter rye IPA like you haven’t drunk in years. We like to start the year on the hoppy side and confront the old and new approaches to brewing IPAs. The high percentage of rye provides an oily texture and pleasant spiciness that gives the hop bitterness another dimension. We used a darker base malt than usual to reach the copper hue and interesting toffee notes that balance out the bitterness"

Keskmist kasvu purk, sildil on vist see moodne unenägude püüdja? Kollane vaht täidab 4/5 klaasist, püsib superkaua ja haakub tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom meenutab huvitaval kombel pigem pajukoort kui rukist, kuid meeldivalt hapukas on see ikkagi. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub raskemaks, roosteseks, karamelliseks ja magusakaks. Lõppmaitse - roostes ketiga rataskaev ja mõlkis pangetäis raudkülma rauamaitselist kargust, pajukoore vängust ja leiva pehmust. 

Järelmekk - ooo see lugu hakkab laulma ja sädelema! Vürtsikas punakas päikeseloojang õhetab kurgupäras, väääähese kõrbenurgaga leivakäär ootab lahket ja rammusat võikihti, kuivatatud pihlakatest ja soola-karamell-kommidest uhmerdatud segu pealepuistamist. 

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga Megataseme rüübe. Üks Kurjama Hea RukkiIPA! Tšehhi krafti satub siia maanurka haruharva, aga näe oskavad vana Gambrinust vähemalt esimese proovitud õllega rõõmustada!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment