Friday, April 15, 2022

Tartu hele

Tartu hele (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Zwickelbier / Kellerbier / Landbier" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Kellerbier / Zwickelbier" ja hinnang 3,01 punkti

Toojainfo: "Aus Tartu Laager."

Väike purk, sildikujundus on karjuvalt mitte-Pühastelik. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus, linnaseline ja biskviitne. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse muutub hapukamaks, kuivapoolseks, veidi toorevõitu viljaterade sarnaseks. Lõppmaitse saab juurde väikese heinase magus-mõrkja noodi ning keha omandab veidi atsakama oleku. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, isegi kerge kibeka nüansiga, taaskord väga otse teraviljapõllult nokitud viljaterade maitsega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Väga hea taseme rüübe. See jook asetub kuhugi preemiumi/hellese/kellerbieri vahelisse kolmnurka, olles kvaliteetne linnaseline laager. Aus värk tõepoolest. Aga vaata meelde ei jää ta mitte üks tilk.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment