Friday, April 1, 2022

Tomazilla

Tomazilla (Drunk Monk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol

Tootjainfo: "Tomato gose. Salty and sour ale brewed with fermented tomatoes and basil. Frivolous and kinky view on old germa classic"

Väike lihtne pudel, sildil karjuv tomat. Erkvalge vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom - oi kui mõnna! Päikesekuivatatud tomatid, suts soola, tomatipasta ja basiilik!

Esmamekk - keskmisest suti raskema kehaga ja hapu, õrnalt magusakas ja kreemikas. Keskmaitse - sume, sametine, tomatine, tomatipastane ja mõnusalt soolane. Lõppmaitse - hapu ja mõrkjas, täisküpsetest ja päikesesoojadest tomatitest tehtud värske salat basiilikulehtedega. Järelmekk - magus-soolakas, päikesekuivatatud ja seejärel õlis marineeritud tomatite õndsalikult hea maitsega, mida meeldivalt tugev soolasus ainult esile tõstab!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapuk-magusakas-hapu-soolakas-mõru-magus-hapukas-soolakas-vürtsika buketiga Megataseme rüübe. Võimalik et üks meeldivamatest tomatigosedest, ilma ülevõlli või friikluse momentideta, lihtsalt kuradima hästi tehtud kraam, milles pole kardetud ka soola kasutada piisaval määral.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment