Thursday, April 14, 2022

Passionate beet

Passionate beet (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang 50 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Other Gose" ja 3,62 punkti.

Tootjainfo: "A refreshing Berliner Weisse with passionfruit; tart and tropical, and beetroot; which adds a hint of sweetness alongside its characteristic deliciously earthy notes"

Sale purk, pildil passioon-peet :) Roosa vaht täida 4/5 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - särtsuvalt ja soojalt punane. Aroomis domineerib passioon-vili oma hapu ja omapärase läägusega ... aga peedi väikene mullanüanss on ka olemas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja lurtsuvalt hapu-magus-hapu. Keskmaitse - peet, täpsemalt marineeritud peet, veel täpsemalt magusas õunamahlas marineeritud peet. Lõppmaitse muutub veeeeidi mõrkjamakas, keldrine-mullane momentum muutub tunnetatavamaks. Järelmekk värvub taas spunk-hapuks, veidi silmanurki pilukile tõmbavaks, passioonvilja imal-õline-hapu tummisus valgub kaugeimatessegi suunurkadesse.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud  ja veidi õlise paeletiga, hapu-magus-hapu-mõrkjas-hapu-magus-hapu-HAPU-MAGUSA buketiga Friigikas. Mõnusalt ja naeru mugistades mängivad siin kokku mõlemad nimeandjad, pannes säherdust lollust kõrgelt kiitma.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment