Sunday, April 17, 2022

Guavafeber IPA - Glutenfree

Guavafeber IPA - Glutenfree (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Gluten-Free" ja 3,63 punkti.

Tootjainfo: "First brewed in the US, we’ve finally re-created this creamy, fruity, juicy, gluten-free IPA with real guava, a touch of mango and plenty of American hops. As with all the Feber beers, the hops and fruit work together to reach new heights"

Nääpsuke purk, sildil kraadiklaasiga guaava. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - hämuselt-pilviselt kollane. Aroom ... eee ... veider, puuviljast pole siit küll midagi, küll aga rõsket hommikust niidetud muru ja mulda ja Citra-likku kassipissi. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas, puuviljane ja õunane. Keskmaitse - hunnik humalahammustust ja mett ja muskaatpähklit. Lõppmaitse - hapukas-mõrkjas, kuivapoolne je veidi raspeldav. Järelmekk - magus-mõru, kusjuures mõlemat tuleks kirjutada läbiva suurtähega. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõru-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. IPA kui sellisena läheb vägagi kirja, humalahammustus on korralik. Guaavat no ei oska aga samas siit ära tunda ja joogi üldine olemus on pigem kore ja karm kui mahlane-puuviljane, mida ju ühelt puuvilja-IPA'lt ootaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment