Monday, September 7, 2020

Acid Trip

Acid Trip (Axiom, Tšehhi) prk 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Sour / Wild" ja hinnang 85 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Sour" ja hinnang 3,84 punkti

Tootjainfo: "Something between a feat of trippy complexity and a popular crowd-pleaser, this beer combines sourness and tartness with the tropical/floral character of the hops, and gives a surprisingly drinkable result
IBU 40"

Väike purk, sildil hästi palju Axiomi kolmnurki. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob üsna kiirelt, kuid haakub mõõdukalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on hapukas ja mõjub kuivalt, meenutades koduseid hapukurke, mida on ilma maitsetaimi lisamata hapendatud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas ning mõrkjas. Keskmaitse lisab magusat ... ja meenutab ehk võibolla (väga tingivas kõneviisis) vana ja tuhmi rababarberit. Lõppmaitse - hapu ja magus, käärinud kasemahla, teeseenejoogi ja omapärase õunakompoti vahepealne. Järelmekk jätkub täpsel samal tasemel, muutudes aga omamoodi jahedamaks, meenutades õun-melissi.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Jah, kuiv ja karastav ja omamoodi lahe ... aga IPA'na see jook väga ei kvalifitseeru. "Hoppy sour" paneks tulemuse õigematesse raamidesse.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment