Wednesday, September 9, 2020

West Coast IPA

West Coast IPA (Beerbliotek, Rootsi) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American / APA" ja hinnnag 84 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,63.

Tootjainfo: "The West Coast of Sweden has a special place in the hearts of many of the people at our brewery. Now, through this beer, we are sharing that love with you."

Väike purk, sildidisain kojale mitteomaselt lihtne ja arktiline. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv, kuid haakub mõnevõrra klaasiseintele. Õlle värvus - kergelt hämuselt kuldne. Aroom on mõrkjas-magus, karge, mesine ja kanarbikune. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on kuivapoolne ja mõrkjas-hapukas, greibine ja puidune. Lõppmaitse nihkub veidi hapukamasse külge, meenutades nüüd punase greibi ja veriapelsini mahla segu. Järelmekk on mõrkjas-magusakas ja mõnusa vürtsika säraga.

Keskmisest mõneti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Üsna stiilipuhas, ehkki kindlasti selle stiili mitte kõige meeldejäävam esindaja.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment