Thursday, September 3, 2020

Halo DDH DIPA

Halo DDH DIPA (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England" ja 3,98 punkti

Tootjainfo: "HALO - DDH DIPA. Columbus, El Dorado and Mosaic hops.
IBU - 35"

Keskmist kasvu purk, sildil midagi tulitsevalt kosmilist. Kollaka varjundiga vaht täidab tsuti üle poole klaasist, kuid kaob väga kiirelt (humalastel jookidel enamasti nii ei juhtu!) Õlle värvus - hämuselt tuhmkollane.

Esmamekk on raskepoolne ja magus, täidlane ja töntsakas. Veidi kauemaks seda kraami keeleotsale jättes on tunda ka humalasügelsust ning veidi marmelaadjat puuviljasust.

Keskmaitse muutub mõrkjamaks ning veidi pinnusemaks - magus männivaik torgib leebelt oma okastega, muutudes aegamisi seedermänni eeterlikuks raskuseks.

Lõppmaitse muutub taas marmelaadjaks, külmavõetud pihlakate ja pohlade taoliseks. Huvitav, kui teeks viinamarjamahlast ja pihlakapüreest segatuna neid gruusiapäraseid puuviljanahkasid ... noh teate küll, õhukese kihina ahjuplaadil kuivatatud nahkjaid koorikuid, mida latakatena või kokkurullituna müüakse mägiteede ääres.

Järelmekk - marmelaad. Pohlapovidlo. Pohlapovidlo ploomidega.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Jämedalt ja tihedalt maitseid täis pakitud, tõsine puuviljaste IPA'de kontsentraat.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment