Friday, September 4, 2020

Hakkab Pihta

Hakkab Pihta (Kohatu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 3,11.

Tootjainfot pole leida.

Väike lihtne pudel, sildil puupaku sisse löödud kirves. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun merevaik. Aroomis viskab alguses veidi pärmist vinet, kuid see on ainult hetkeks, seejärel ujutab kõik üle karamelline magus ja ürdine täidlus.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magus, karamelline ja alkoholiga kriiplev. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, taaskord pärmine ja kanarbikune. Lõppmaitse muutub veidi kuivemaks, alkohol kraabib veidi keelekülgi, ürdine-puidune mõrkjus katab kõik nüansid. Lõppmaitse tõstab esile magusamat, meevaha ja suira segust mesisust, kuid taandub siis jälle kanarbiku ja kasepungade juurde.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõru buketiga keskpärane rüübe. Koduse ja veidi pärmise olekuga jäme-rohmakas humalavirre, mida ootaks ehk alustava koja esimese joogina.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment