Monday, September 14, 2020

Kriekerikii

Kriekerikii (Tanker, Eesti) pdl 0,375 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Fruited" ja 3,8

Tootjainfo: "Hapud kirsid, lisatud metsikult kääritatud 12 kuu vanusele õllele. Kirsse kulus 200g ühe liitri kohta. Lasime kirssidel 3 kuud õlles olemist nautida, et saada kätte maksimaalselt täidlast kirsi värvi, aroomi ja maitset.
IBU 15"

Keskmist kasvu pudel, sildil lustlik kritseldus. Sõrmepaksune punakas vahukihtkaob kiirelt. Õlle värvus - häguselt punane. 

Aroom - maaaaaaaaaaaaaaagus kirsikompott hoovab esmalt kaugeimatessegi toenurkadesse. Lähemalt vaadates aga see ülemäärane magusus kaob ja muutub mõnusalt tasakaalukaks magus-hapuks, milles ei puudu isegi väikene äädikane torge. Ning vanilje ja mandel kah, nii kirsina tordi peal ... kui te nüüd mõistate selle mõtte arooniat :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu. Hapu ja magus. Hapu ja veidi mõrkjas. Kuid peakõneleja on hapu.

Keskmaitse muutub kuivaks, äädikaseks ja purpur-kuivaks. Hapukirsside tehtud äädikas, mida on samas jällegi suhkruga magusamaks tuunitud.

Lõppmaitse. Mandliäädikas. Murelitega tehtud mandliäädikas.

Järelmekk leevendub ja tasakaalustub, kirsikivi enda õline mõrkjas-magusakas noot laotab kirsihappele pealt rahustava teki.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kõrbekuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu buketiga Megatasandi rüübe. Hapu sõnast happeline. Kurjama meeldiv, kuid söödav ainult neile, kellel pole maohappelisusega probleeme.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment