Wednesday, September 2, 2020

Evening Sea

Evening Sea (Axiom, Tšehhi) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang 68 punkti. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja hinnang 3,8 punkti

Tootjainfo: "Who doesn't love old school? This is a classic thick beer with a full delicious body and a dark fruity character. The mix of heavily roasted malts will leave you with an almost burnt taste in the mouth. But that's okay, you can take it.
IBU 30"

Väike purk, sildil öine aerutaja. Mustjas-punakas-sünkpruun vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus ... no kas on peale musta veel mingit varianti?

Aroom - magus ja täidlane, röstine ja tummine. Kakao, kaneel, pähklid, mustad pontsakad rosinad. Kaneeliküpsised. Kakaduu, kes nõuab küpsist.

Esmamekk. Emmmm. 10-kraadisest balti porterist ootaks tünnjämedat sametist starti, kuid see siin on siidine ja elegante siidine silitus.

Keskmaitse. Keha lisandub koos kakao-ja-kaneeli küpsiste vedeldatud versiooniga. 

Lõppmaitse. Kaaa-kaaaa-ooooo kaigub kõla su suukambrites ja hambaklambrites. Veidi tuhane peotäis rosinaid. Mõnus pikem vestlus pooltuttava inimesega, mille sisu ei jää küll meelde ent paneb sind lahkudes naeratama oma sundimatusega.

Järelmekk. Kas kakaduu võib purju jääda, süües käärinud kakaod? Kas nii lollakate küsimuste küsimine on kriminaliseeritav?

Mega. Mega lihtsalt kui ülimalt elegantne näide sellest, kuidas teha 10-kraadine imperial balti porter nii siidiselt sahisevaks, et seda võib ettevaatamatusest tellida kolm klaasi järjest. Kaunil välditud liigse magususe lõks ja ja oivaline maitsetasakaal  paneb kummardama pruulmeistrite ees, kes on suutnud lihtsuse tõsta postamendi otsa!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment