Wednesday, September 2, 2020

Üks teine laine

Üks teine laine (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: Sour IPA

Tootjainfo: "Linnased: Simpsons lager malt, Premium English Caramalt. Humalad: Citra. Pärm: Lallemand Wildbrew Philly Sour
IBU 45"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tavasildike seekord kuldkollastes toonides. Kollaka varjundiga vaht täidab ligi pool klaasist, püsides mõõdukalt. Õlle värvus: kirkalt kuldne. Aroom: mõõdukalt hapukas ja mahlane.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja üsna kenasti hapu ning mõrkjas. Keskmaitse avaba nüüd veidi rohkem mõrkjat külge, kusjuures see on huvitavalt pohlane ja pohlavarre segune. Lõppmaitses domineerib küll seesama mõru-hapu põhijoon, kuid tagapool latab laiali ka kenake õunane magusus, mis nagu puri viib selle peamasti uuele tasemele. Järelmekk tõmbab mõrut veidi tagasi, tuues juurde ka mõnusa vürtsika kõheluse, viies joogi kenasse, ehkki rohmakasse tasakaalu.

Keskmisest triibu raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõru-magusakas-hapu-mõru-vürtsikas-mõru-hapu buketiga ÜBERtaseme rüübe. Hapusid IPA'sid võiks alati mõni rohkem olla, see siin on väga hea, ehkki omamoodi rohmakas näide sellest haruldasest stiilist.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment