Tuesday, September 15, 2020

Vana Villem Anniversary

Vana Villem Anniversary (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "golden ale" ja hinnang pole ka veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Brilliant ale
Turustaja Vana Villemi kõrtsid OÜ"

Väike lihtne pudel, sildil pubiketti kuuluvate kõrtside logod. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on linnaseline, magusakas ja õrna hapuka võbelusega foonil.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub täidlasemaks, linnaselisemaks, aga ka veidi metalselt hapukaks. Lõppmaitse - mõrkjas, täisteravilja snäkileiva moodi tummine ja suiraseguse mesilasvaha taoliselt nätske-mõrkjas. Järelmekk värvub hapukamaks, pihlakaseks ja vaarikarretõmmise taoliseks.

Keskmisest kriba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Kõvasti toekam kraam kui meil siin on pubides harjutud jooma, kaldudes pigem mõne korraliku briti bitteri kanti. See kraam võiks neis pubides kogu aeg valikus olla, selle nimel tasub sisse astuda ka õlleteadlikumal inimesel
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment