Friday, September 25, 2020

Fiera

Fiera (Eremo, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri tunne seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,63 punkti.

Tootjainfo: "American IPA (India Pale Ale) beer featuring an intense golden color with a white and long-lasting head. Citrusy scent with notes of lemon and red berries. Its taste features herbaceous notes with a smooth and balanced bitterness, typical of the American IPA.
IBU 45"

Keskmist kasvu granaatjas pudel, sildil kuri kult. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - kirkalt punakaspruunakas merevaik. Aroomis on karamelli, pihlakaid ja magusat heina.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses jääb domineerima kanarbikune mõrkjus, kuid lisandub pohlalikku hapukat ja samas ka mõnusat särtsakat vürtsist õhetsust. Lõppmaitse käänab veidi magusamasse külge, kuid koos kultuurpihlakate hapuka ja veidi kampolit meenutava eeterlikkusega. Järelmekk on hapukas ja mõrkjas, kõige taga torgib kogu maitsepilti läbiv okkaline vürtsikus.

Keskmisest veeeeidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Hea taseme jook. IPAna on ta nõrk, kuid nt bitterina või "hoppy red ale" pähe pakutuna täiesti viisakas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment