Saturday, June 22, 2013

Tall Poppy India Red Ale


Tall Poppy India Red Ale (8 Wired Brewing). pdl 0,5 l. alc 7%. liigimääratlus: american red ale. Ehk siis ilmselt kuhugi IPA ja APA vahele jääv kraam, mis peab olema vääääga hea, kuna on saanud 98 ratebeer ja 87 beeradvocate järgi.

Tootjainfo: "This is an ale that is not afraid of standing tall among other great beers. The intense, sharp and fruity hoppiness is backed by its complex, caramel-like malty structure. Big, yet refreshing. Bold but balanced. This beer has been designed to have it all, to be the greatest common denominator.

Hops:Warrior, Columbus, Simcoe, Amarillo. Malt:Pale, 3 shades of crystal, Munich, Wheat. Yeast:1272 - All American Ale. IBU:60"
 
Punane lihtne üle-kere-silt ja stiilne kork. Kollakas vaht täidab alul 99% kannust, vajudes aegamisi suuremulliseks ja väheste jälgedega kihiks. Õlle värv - klaarilt kuldpunane. Aroom ... ohjaa .. siin on koos humalate koorekiht. Siin on päikesesooja melonit ja mõruapelsine, ananassi ja persikuid ... noh ja siis ka sidrunkarget mõrkjust.

Esmamaitse on keskmisest veidi kergema tihkusega, kuid VÄGA intensiivselt hapukas-vürtsikas. Keskmaitse mõjub oivaliselt keeruliselt, siin on koos terve klassitäis eriilmselisi humalalapsi, igaüks vadistamas sinuga omas murrakus. Oijeerum, Gambrinus on tõsises hädas selle kirjeldamisega. Papaia ja mandariinikoor, melon ja arbuus, virsik ja linnaseliköör, kreek ja veel oi-kui-palju, mida ei suuda kohe hoomatagi. Lõppmaitses tugevneb karamell-linnaste tummine magusus, mis seob kogu selle puuviljakorvi kokku ühtseks ülimalt nauditavaks seguks - multimahlasegu, mis on tembitud piisakese rummiga ja laagerdunud portveini vaadis ... kui nüüd nii lihtsalt väljenduda :) Järelmaitse jaoks kipub sõnu väheks jääma - see on küllusklik ja kleepjas, veinine ja soe.

Raske kehaga, kleepja paletiga, magus-mõrkja-hapuka ja õige vähe vürtsika oivalise balansiga megaõlu. Ei mingit sööki siia kõrvale, minge metsa! Digestiiviks roidunud keha ja maitsemeelte turgutamiseks ... parim ravum.
----------
pilt siit



1 comment:

  1. 8 Wiredi noore, kuid väga andeka pruulmeistriga sai Kopenhaageni õllemessil juttu tehtud. Sest mis seal salata - kui su ees on 300 maailma parimat craftbeeri, siis tootja, kelle jook sind teist korda maitsma sunnib, väärib kahtlemata auavaldusi.

    Nende "Hopwired" ja "Super Conductor" peaks IPA-sõpradel küll südame kiiremini põksuma panema. Hopwired mu üks isiklik absoluutne lemmik. Toodagu müüki!

    ReplyDelete