Tuesday, June 18, 2013

Kochi aida pruulikoja toodang 2

Kochi aida pruulikoja toodang 2. Seekord tõi kuller kaks ülejääud sorti: Pilsner ja Ronk
-------
Pilsner (Kochi aidad). pdl 0,33 l. alc 5%. liigimääratlus: pilsner

Kahesõrmene helevalge vaht moodustab üsna tiheda kihi, mis ilmutab nii lihtsa õlle kohta märkimisväärset püsivust. Õlle värvus - õrnalt udune helekuldne. Aroom on lihtne ja klaar: pisut raskevõitu vesi ja heledad röstimata linnased - ei midagi muud ... lihtne ja maalähedane.

Esmamaitse on kerge ja üllatavalt magushapukas. Keskmaitse muutub tugevalt linnaseliseks, odrakaraski magus-mahedaks ja kergelt humalaseks. Lõppmekis tuleb esile jälle see hapukas nüanss, seekord ilma magusa kaaslaseta ... üsna lihtne, kergelt taignane maaleib tuleb silme ette. Järelmaitse jääb klaari ja kergena, õrnalt magushapuna päris pikaks ajaks suupärasse.

Kerge kehaga, keskmiselt karboniseeritud, magus-hapuka buketiga kerge rüübe. Ma arvan, et see õlu sobiks suurepäraselt justnimelt värskeltküpsetatud leivaga, millele on samuti värskelt tehtud ürdivõid määritud.
----------

Ronk (Kochi aidad). pdl 0,33 l. alc 4,5%. liigimääratlus:stout

Kolmesõrmene pruun vaht  on kaunilt tihe ja püsiv. Õlle värvus - vähese sügavpunase helgiga must. Aroom mõjub stiilipuhta kuivapoolse stouti näitena - kõrvetatud linnased, kerge šokolaad ja hapu röstiga kohv.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja õrnalt magushapukas. Keskmaitses tuleb esile mõrkjas, kergelt suitsune röst ja pehme piimašokolaad. Lõppmaitse muutub kreemikaks, kergelt tumedat rummi ja rosinaid meenutavaks. Järelmekk taandub üsna kiirelt, jäädes vaid vähese humalaõhetusena keelekülgedele särama.

Keskmise kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapuka buketiga kreemjas stout. Piisavalt kõrge tasemega rüübe, et seda ka omaette digestiiviks serveerida, kuid võib ka nt grillitud maksa või hautatud küüliku juurde sobida.
-------
pildiks seekord tootjafirma üldikoon

No comments:

Post a Comment