Sunday, June 2, 2013

Chimay Blue


Chimay bleue (33 cl.)Chimay Blue (Chimay). pdl 0,75 l. alc 9%. liigimääratlus: quadrupel.

Tootjainfo: "Chimay Blue is principally distinguished by its character of a strong beer. This is a beer whose fragrance of fresh yeast with a light, flowery rosy touch is especially pleasant. Its flavour, noticed when tasting it, only accentuates the pleasant sensations perceived in the aroma , while revealing a light but pleasant touch of roasted malt. This top fermented Trappist beer, refermented in the bottle, is not pasteurised."

100 punkti ratebeerist ja 94 beeradvocate'ist!



Kreemikas vaht täidab enamiku klaasist ja jääb sinna. Lihtsalt jääb, tihedalt ja kleepuvalt. Õlle värvus - udune punakas tumepruun.


Aroom mõjub väga delikaatselt ja sulnilt - siin on pärmi soojust ja puuviljasust ning neli kühvlitäit linnaseid ühes pudelis. Esmamekk on fenomenaalselt mõnus, siin leiab korraga nii heledaid kui tumedaid viinamarju, datleid ja kreeke, viigimarju ja palju-palju leebelt sooja õhtupäikest. Keskmaitse muutub nalivkalikult külluslikuks, raskeks ja kuninglikuks, karamell-linnaste soe paitus koos üleküpsenud banaani ja mangoga. Lõppmaitse ... oehh ... kui hea see on ... kuninglik-veinilik-sametjas, külluslik, luksuslik ja pillav. Järelmekk jääb hunnitu maitsevikerkaarena õle kogu suu - keele allnurgad tinisevad vaikses naudingus ja suulagi laulab hosiannat. See on patuselt hea jook, kas teate!


Raskepoolse kehaga, tugevalt kleepja paletiga, magus-vürtsika-hapu-mõrkja parimas tasakaalus buketiga megaõlu. Dessertjook selle sõna parimas ja ainumas tähenduses ... enesetäiuslik ja -kindel.
-----------
pilt siit

2 comments:

  1. Miks Sinist Chimay'd avades pudel hakkab vahtu välja ajama? Enne seda pudel seisnud mitu kuud jahedas keldris.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tegemist on ju pastöriseerimata eiliga, nii et väike elutegevus on loomulik. kuid konkreetne pudel võib olla villitud tünni põhjaosast ning seetõttu on pärmiollust rohkem sisse sattunud.

      see on nö pärisõllede paratamatu eripära, et päris ühetaolisi partiisid/pudeleid pole võimalik toota.

      Delete