Monday, June 3, 2013

Huvila X-porter


huvila_xporter2013Huvila X-porter (Malmgårdin Panimo). pdl 0,5 l. alc 7,0 %. liigimääratlus: balti porter

Moderne disain, liiga palju medaleid :) Samas, see õlu on tunnistatud Soome parimaks porteriks 2011.a. Ja ratebeer 96 ning beeradvocate 87 punkti räägivad samuti oma keelt!


Tootjainfo: "Unfiltered ale, alc. 7.0% vol.
Huvila X-Porter is pitch black with a brown foam.  The aroma is creamy with hints of nuts.  The taste resembles the aroma but now the caramel taste also comes forward.  The after finish is more chocolate-flavoured, complemented with caramel.  There are not many unfiltered, top-fermented Baltic porters in production nowadays and this rare porter also achieve international recognition, winning the silver award at the San Diego International Beer Festival in 2010.
KV/SV 17.5%, 50 EBU, 250 EBC"

Tumepruun vaht täidab 70% kannust ning on muljetavaldavalt püsiv ja kleepjas. Õlle värvus - mustjaspunane. Aroom mõjub röstlinnaste meeldiva suitsuga ja küpse leiva lõhnaga otsekui kodune leivaahi.

Esmamaitse on raskepoolne ja hapukas-magus. Keskmaitse vallandab keelel tõelise magusaka suitsuse maitsetormi, milles leiad nii nätsket karaskit kui veidi suitsuliha, võid ... sõnaga terve talupoja-eine :) Lõppmaitse on mahedam, šokolaadisem ja kreemikam ... justkui sööks seesama talupoeg šokolaadikreemi magustoiduks :) Järelmekk on raske ja maalähedane, suitsusauna ja -singi, räästa all kuivavate ürtide ja lapi nõia joiu järele kõlav.

Raske kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-hapuka-magusa buketiga über-rüübe. Siia juurde tahaks tõepoolest musta leiba võiga ... sihukest nätsket ja ahjusooja ... kus on sees koriandrit ja peal mõned jämeda soola kristallid.
-------------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment