Tuesday, June 4, 2013

La Chouffe


La Chouffe (Brasserie d’Achouffe). pdl 0,75 l. alc 8%. liigimääratlus: Belgia kange hele eil.

Tootjainfo: "LA CHOUFFE is an unfiltered blonde beer, which is re-fermented in the bottle as well as in the keg.  It is pleasantly fruity, spiced with coriander, and with a light hop taste." 98 punkti ratebeeris!


Kollastes toonides sildike, millel päkapikk tassib viljakõrsi ja humalaoksakest. Erkvalge vaht täidab 80% klaasist ja on keskmiselt püsiv. Õlle värvus - uduselt helekollane.

Aroom mõjub väga kergelt ja suviselt - siin on vaid linnaseid ja pisut noori õunapuid. Esmamekk on tihkevõitu ja magus-hapu. Keskmaitse mõjub niivõrd linnaseküllaselt, et mina julgeks selle õlle triple' klassi liiigitada! Lõppmaitses on tunda eelkõige koriandrit, veidi punet ja jällegi seda veidralt mõnusat lõhna, mdia mina iseloomustaks kui noor õuunapuu - selline mõrkjasmagus, värske ja klaar. Järelmekk on mõnusalt kerge, soe ja suvine ... nagu õhtu terassil sõpradega :)

Keskmise kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-vürtsika buketiga meeldiv rüübe. Siia kõrvale sobiks hästi mõni intensiivsema maitsega hallitusjuust.
-----------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment