Tuesday, June 25, 2013

Rugtais Dumpis


Rugtais Dumpis (Aldaris). pdl 0,5 l. alc 5,3 % liigimääratlus: premium lager.

Suurtootja on seekord vaeva näinud ja omapärase kodukootud sildikese treinud ... seda julgust tuleb kiita! Ei mingeid medaleid või muid tulesid-vilesid, lihtsalt lambuke joob õlut :) Mingi kelluke hakkas mu sees helisema ... ja tõesti-tõesti, tegu on sama Eesti disainifirmaga Koor, kes on Saku Koduõlle sildi valmistanud! :)


Tootjainfo kohaselt on pruulmeistrd kasutanud kahte sorti humalaid - Magnum mõrkjuse ja Tettangerit aroomi jaoks. Soovin et ka Eesti pruulikojad sinnani jõuaks!

Valge vaht moodustab tihke kolmesõrmese kihi, mis on kenakesti püsiv. Õlle värvus - klaarilt helekuldne. Aroom mõjub üsna lihtsalt, aga intensiivselt linnaseliselt.

Esmamekk on kergepoolne, magus-mõrkjas. Kesmaitse annab päris korraliku kibeka humalalaksu vastu keelt ja lõppmaitse toob esile mõnusa tihke sepikulise linnaselaadungi. Järelmekk annab päris tükk aega tunda tubli bitteri sarnaselt hapuka mõrkjusega.

Keskmisest kergema kehaga, keskmiselt karboniseeritud, magus-mõrkja-hapuka buketiga tubli lauaõlu, mida poleks häbi ka külalisele pakkuda. Toidu mõttes päris universaalne värk, sobib nii kergema snäkerdamise kui tihkema lihtsa kõhutäie manu.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment