Tuesday, June 25, 2013

Xingu


Xingu (FEMSA Cerveja Brasil). pdl 0,33 l. alc 4,6 %. liigimääratlus - Schwarzbier

Amazoni lisajõe järgi nimetuse saanud brasiillane. Üsna originaalne sildike - mustal taustal vanaaegse kaardi jupike. Tootjainfo: "Xingu is a line of exotic beers dedicated to bring awareness to the Amazon Rainforest. Xingu Black Beer is very smooth and drinkable and is a two time winner of the Beverage Taste Institute of Chicago’s Gold Medal as the best dark lager in the world."


Kohvipruun vaht moodusatb kahe sõrme paksuse kihi, mis muutub küll suuremulliseks, kuid jääb kenakesti püsima ja jätab jälgi. Õlle värvus - sügavpunase helgiga tumepruun. Aroom mõjub nii kerge joogi kohta üllatavalt raskelt ja rikkalikult, meenutades paremaid "linnaselikööre" ehk doppelbocke, siin on magushaput portveinilikkust ja mahedat linnaseküllust.

Esmamaitse on kerge ja mahedalt magusakas. Kesmaitses tuleb esile hapukas-magus karamell-linnase üsna külluslik künkake, mis järelmaitse poole libisedes muutub kirsiveinilikuks magus-hapukaks ojakeseks. Lõppmaitse kaob küll üsna väheseks, kui see oja kaob vaiksesse ja kereglt humalamõrkjasse vaiksesse tiigikesse. Järelmekk on väga värske, kerge ja kuivapoolne.

Kerge kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-hapuka-mõrkja buketiga värskendav ja samas üllatavalt maitseküllane joogike. Seesinane tume klaasitäis sobiks kenasti pikema õhtusöögi juurde, kus su magu ei koormata mitte kartuli ja soustiga, vaid hoopis rõõmustatakse kergete suupistetega, nagu näiteks suitsutatud keele õhukesed viilakad.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment