Friday, June 14, 2013

St.Peter's Dark G-free


St.Peter's Dark G-free (St Peters). pdl 0,5 l. alc 3,9 %. liigimääratlus: bitter-tüüpi eriõlu, eeldatavasti hirsiõlu, sest Gambrinuse teada saab vaid sellest teraviljast teha gluteenivabat humalajooki.

Tootjainfo: "Suffolk grown, Sovereign bittering hops provide the floral notes for this full bodied beer, which is Gluten free and suitable for coeliacs."

Väga omanäoline disain, õllemaailmas tavatu lapik reljeefpudel ja lihtne stiilne sildike. Hallikasvalge vaht täidab alul 60% kannust, muutudes üsna kiirelt suuremulliseks, kuid jäädes kenasti püsima. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on väga tagasihoidlik - ainult puhas vesi, mida toonitab väga õrn humalanoot.

Esmamekk on kerge ja vesisepoolne. Keskmaitses ilmutab end humala vürtsikas-pehme mõrkjus. Lõppmaitses ilmuvad juba ka hapukad sepikulised linnasenoodid koos veidi pähklise kõrvaltooniga. Järelmekk on aga üsna korraliku laagerõllele sarnane, kerge ja kuivapoolne, humala- ja sidrunheina mekine.

Kerge kehaga, keskmiselt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapu bubketiga lihtsapoolne rüübe. Maitsejahtijatele ta suurt midagi ei paku, kuid lauaõlleks sobilik ... noh ja gluteenitalumatusega inimesele pea ainus võimalus pruukida viisakat õlut!
---------
pilt tootja lehelt

1 comment:

  1. Lisaks hirsile - riis, tatar, sorgo, kastanid (mhmh, ka neist pruulitakse) kõik gluteenivabad ja täiesti õlle kujul saadaval.

    ReplyDelete