Tuesday, July 30, 2013

St Feuillien Brune

St Feuillien Brune (Brasserie St-Feuillien). pdl 0,33 l. alc 8,5 % Liigimääratlus: dubbel. 96 ratebeeris ja 86 beeradvocate järgi!

Tootjainfo: "This brown ale has a marked ruby brown colour with a generous and lasting head. It has a distinctive aroma reflecting the wide range of ingredients used in its production. The fruitiness resulting from its fermentation blends harmoniously with a dominant liquorice and caramel flavour.
The body is decidedly malty. The bitterness is the result of a complex alchemy between the fine hops and special malts used. These give St-Feuillien Brune Réserve a typical dark chocolate appearance.
This beer creates an endless variety of sensations with a lingering taste and powerful aroma."

Madal pudelike ja lihtne kloosterlik kujundus. Kreemikas vaht muutub kiirelt suuremulliseks, kuid jääb kenakesti püsima. Õlle värvus - õrnalt udune sügav rubiinpunane. Aroomis domineerib karamellsuhkur ja -linnased.

Algmaitse on kergepoolne (mis on üllatav) ja magus-vürtsikas ning õrnalt alkoholiselt keelt näksiv. Keskmaitse mõjub kui aprikoosikeedis või -lköör, nii meeldivalt magusalt puuviljane on see! Lõppmaitse võtab aga suisa sõnatuks oma sooja, südamliku ja karukallistusena tugeva mõjuga - siin on slivovitši ja palinkat, kuivatatud õunu ja kollaseid ploome, murakaid ja rosinaid. Järelmekk jääb murakaliköörina mänglema suuõõnes, tekitades isu istuda päikeseloojangu ajal rabaservas ning nuusutada tiineid uduseid tuulehooge, mis kannavad sinuni sookailu ja turba lõhnu ning pooleaastase põdramullika vaikset ininat.

Keskmisest raskema kehaga, õrnalt õlise paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga dessertõlu. Soovitaks siia juurde vaikset jazzi :)
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment