Sunday, May 11, 2014

Coffee Stout

Coffee Stout (Kasenõmm & Rakaselg, Eesti). pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: stout.

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Brown Ale, Crystal, Special B, Chocolate. Humalad: Chinook, Columbus, Willamette, Styrian Golding. Lisandid: Belgia tume kommisuhkur, Lavazza kohv. IBU 80."

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tumekreemikas vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, olles üle keskmise püsiv ja haakides end kenasti klaasiseintele. Aroomis domineerib hapuka röstiga kohv, mille taga on nõrga foonina kõrvetatud linnased.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on esmalt karameljalt magus-hapu, seejärel täidab aga suu pahvakas külluslikku kohvikreemi ... ooo siin on raskust ja küllust! Lõppmaitses muutub kohvine ja biskviidine täidlus veidi karvasemaks, rohmakamaks, mõrkjas-vürtsikaks. Järelmekk meenutab kohvilikööriga täidetud kohvikaramell, mis on omakorda kaetud kohvišokolaadiga ... kui sihuke asi võimalik on :) Ühesõnaga - kohvi kuubis!

Keskmisest raskema kehaga, üle keskmise karboniseeritud paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga übertasandi rüübe. Ehkki kraam on pudelis olnud juba pea neli kuud, arvan et tõeline küpsus saabuks alles aastaga - ja soovitavalt tammevaadis seismise järel. Praegusel kujul soovitaks selle kohvipommi kõrvale külmi puuviljalõike - nt arbuus või pirn võimaldaks hästi maitsemeeli turgutada enne järgmist lonksu.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment