Sunday, May 4, 2014

Hull, kui lehm lõhkuma hakkab

Hull, kui lehm lõhkuma hakkab. (Hampelmann, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol

Tootjainfo: "Sajandeid eestlaste kõrisõlme ummistanud kamajahu renessans Hampelmanni öötumedas stout'is. Koos kondivurri ja rukkileivaga kohaliku folkloori piece de resistance keerab tavapärasele tumedale õllele peale ehteestlasliku vindi. Hampelmannile omaselt pole koonerdatud ka humalaga, ega vürtsidega, ega ürtidega. Kamastout! Koostis: Linnased, humal, pärm, vesi, kamajahu."

Väike lihtne pudel, äärmiselt omanäoline negatiiv-trükis linool-lõikeline läbipaistev silt. Pruun vaht täidab üle poole klaasist, olles tublisti püsiv ... ja ronides poolkust pudelist ikka välja. Õlle värvus - must. Aroom on magusakas ja kuidagi tolmune, meenutades tõepoolest kamajahu.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub kõrvetatud linnastele omaselt magus-mõrkjaks ja kergelt kohviseks. Lõppmaitse viskab sisse suitsutatud ploomi nüanssi, segades seda vähese lagritsaga. Järelmekk on magus-hapukas, meenutades kohvi-karamellkomme.

Keskmise kehaga, ülekarboninseeritud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magus-hapuka buketiga mõnus rüüpeke. Selle tumedalt kamane olek sooviks enda kõrvale magusas tšillikastmes praetud pardirinda.

-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment