Saturday, May 17, 2014

Vormsi tume 2:0


Vormsi tume 2:0 - pudelisildil küll seda 2:0 kirjas pole, kuid kuna eelmine maitsmine oli pärit proovipartiist, siis olgu vahetegemiseks selline lisamärge siin. (Vormsi Õlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3%vol. Liigimääratlus: tume eil.

Tootjainfo: "Filtreerimata ja pastöriseerimata elus õlu. Lubatud vähene sade. Pruulitud odralinnastest, humalatest, pärmist ja põhjaveest."

Lihtne väike pudel, rõngasristi motiiviga moodne silt. Pruunakas vaht moodustab sentimeetrise kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - sügav mustjaspunane. Aroomis meeldiv segu tumedast karamellist ja hapukatest kõrvetatud linnastest, kergelt suitsune ja ploomine.

Esmamekk on keskmise kehaga, hapukas ja kergelt vürtsikas. Keskmaitses domineerib suitsune-kohvine toon, millele lisandub hapukas ploom ja tume rosin. Lõppmaitses muutub pilt tummisemaks, biskviitjaks, jäädes õrnalt vürtsikaks. Järelmekk taandub üsna pehmeks, kuivatatud ploomide ja tumedate rosinatega tehtud keeksi taoliseks, keele taganurkades säilib hapukas-vürtsikas pinin, mis oli omane ka esmaversioonile, kuid nüüd juba tunduvalt leebemal kujul.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga rüübe, mis paigutub kas tumeda eili või leebe kuivavõitu stoudi kategooriasse. Kõrvale pakkuda suistusingi viilukesi.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment