Friday, May 2, 2014

St.Arnold

St.Arnold (Pühaste, Eesti). pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. Liigimääratlus: belgia tripel

Tootjainfo: "Linnased: Pilsner Munich, Arome. Humalad: Motueka"

Lihtne väike pudel, tumepunane sildike. Erkvalge vaht moodustab sõrmepakuses kihi, mis vajub minutikesega kirmeks. Õlle värvus - klaarilt punakaskuldne. Aroom paitab nina juba poole meetri kauguselt kommisuhkru ja barbarissi magus-hapu vinega, mis lähemalt nuuskides toob meelde lapsepõlve ja vanaema kommikausi :)

Esmamaitse on keskmisest kröömike raskema kehaga (mis on selle kanguse juures üllatav) ja magus-vürtsikas. Keskmaitse paneb kõrvuni muhelema nagu vanaema, kes vaatab, kuidas lapselaps üritab keelust hoolimata kolmandat kommi korraga põske toppida ... see on niiiiii sulnilt magushapu nagu ... noh nagu ennemuiste laadalt ostetud kukekomm! Lõppmaitse siputab selle lapseliku õndsuse üle vähekese aniisiga ja lisab tilgakese kardemoni-tinktuuri, muutes kogu kompoti mõõõõõnusalt säravaks ja sädelevaks. Järelmekk suriseb keele taganurkades lustaka jorinaga kui suvest purjus mesimumm ning paneb suud vett jooksma panevalt tahtma veeeeel ühte lonksu, ehkki silmad juba kilavad ning ehk poleks rohkem vaja? :)

Keskmisest veidi rasema kehaga, nõrgalt karbonniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga suurepäraselt meeliergutav MEGA-TRIPEL!!! Siia kõrvale on isegi keeruline midagi soovitada, ehk kausikest rosinatega?
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment