Friday, May 9, 2014

Näkid Nisus

Näkid Nisus (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: nisu saison.

Tootjainfo: "Väga vürtsika ja puuviljase pärmi ja humala profiiliga õlu. Mereannid ja aasiapärased toidud  täiendavad elamust. Koostis: nisu- ja odralinnased, suhkur, humalad "pacifis", "Centennial" ja "Cascade", vesi, pärm. IBU 30"

Väike lihtne pudel, valge minimalistlikult esteetiline sildike. Erkvalge vah moodustab kahe sõrme laiuse kihi, mis vajub minutikesega kokku, kuid jääb siis püsima. Õlle värvus - õrnalt uduselt helekuldne. Aroom on vürtsikaslt puuviljane, meenutades papaiat, kurakaod ja mangot, mis on rosepipra kastmes serveeritud :)

Esmamekk on tihkepoolne ja intensiivselt magus-hapukas. Keskmaitse on suisa vaimustav - see on linnasetihe ja sametpehme, vürtsikalt kõditav ja mahlaselt keelt paitav. Lõppmekk paneb keele rõõmust võdisema - nii erakordselt mahlaselt erku jooki pole Gambrinus ammu tajunud ... siin prüksatavad väikesed mahlapommikesed, torkides ja kõdistades kogu suuõõnt. Järelmekk on suisa sulnis, kogu keelepära nagu sädeleks rõõmsas vikerkaares, mida mööda jooksevad väikesed paharetid koos inglitega ... oi sa taevane vägi, kui imelisi asju saab ikka lihtsates linnastest välja võluda õige pärmi ja humala ning eksperimenteerimis-alti pruulmeistri abiga!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE! Siia juurde sobiks tõepoolest krõpsakalt vürtsikas nuudlivokk mereandidega.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment