Tuesday, June 3, 2014

Black Jacques

Black Jacques (Brewdog, Šoti). pdl 0,33 l. alc 11,1 %vol. Liigimääratlus: punase veini vaadis
laagerdunud belgia tume kange saison.

Tootjainfo: "Black Jacques is a twisted and complex beer that will try and thwart description at every turn.
A black saison, brewed with oats and wheat for a silky mouthfeel, spicy hops, and Carafa malt for colour, Black Jacques has been tucked away in oak barrels (previously used to age red wine) for 9 months.
On the nose there are endless and complex interactions between cola, chocolate, coffee, mint humbug, warming oak, and spice. The myriad flavours touch on treacle, ripe banana, espresso, brandy, and a clean herbal warmth, balanced against a red-wine influenced acicity. The body is smooth and lighter than you’d expect from this black beer"

Väike lihtne pudel, tumedal sildil hullumeelne kaardimängija :) Sõrmepaksune pruunakas vahukiht on suhteliselt püsiv. Õlle värvus - must, õrna punakas helgiga klaasiäärtes. Aroom mõjub umbes sama veidralt kui näb välja silt, siin segunevad mustsõstar ja konjak, lagrits ja aniis.

Esmamekk on keskmises kehaga ja silmipimestavalt veinine, hapukasmagus ja vürtsikas. Keskmaitse ... jeesusmaria ja põrguvürsti lapselaps!!! MIIIISASI SEE SIIN KLAASIS ON????? Kes on kokku seganud punase sõstra keedise ja musta sõstra mahla, lisades sinna raudrohtu ja mandariinilikööri? Kas seda kraami siin peaks nüüks nimetama õlleks - minge puu taha!!! 

Lõppmaitse annab heitunud õllenohikule uue litaka vastu jahmatusest loppis sihverplaati, tuues mängu rummis leotatud rosinaad ja kohvikaramelli. Hullunud kaardimängija on ühte pudelisse suranud kõik, millel on tumedat nägu ja veinilikku tegu. Järelmaitses on tammest raskeid tüminaid ja vaarikavartest punutud helinaid, kuusesiirupit ja aniisitilku. 

Ausalt öeldes on see üks KÕIGE JABURAMAID rüüpeid, mida Gambrinus on kunagi oma keelele tilgutanud ... ja oi neid tilke on siiani ikka paras järvetäis olnud! 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja samas kleepja paletiga, hapukas-magusakas-totakas-vürtsikas-veider-mõrkjas-jabur-hapuka buketiga KEHASTUNUD EBANORMAALSUS! Ei see ei ole õlu, see on ... no ma ei tea mis see on ... aga see on lollakalt hea!!!

Ja söögiga võite seenele minna, seda hullust tuleb tilkhaaval manustada, seejuures lapsikult kilgates ja vanamehelikult pead vangutades!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment