Monday, June 30, 2014

Green Bullet

Green Bullet (Green Flash, US) pdl 0,33 l. alc 10,1 %vol. Liigimääratlus: triple IPA. Ratebeeri hinnang 98 punkti.

Tootjainfo: "A full-bodied Triple IPA, Green Bullet combines New Zealand grown Pacific Gem and Green Bullet hops. Significant pine and citrus hoppiness hit the palate at first sip, accentuated by tropical notes of mango and pineapple, ending with a moderately aggressive, bitter finish."

Reljeefkirjadega väike madalapoolne pudel, pruulikojale omane roheline silt. Valge sõrmepaksune vaht on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - tumekuldne. Aroom paneb humalafriigi silmad särama ja palge õhetama - oissapoiss kui tihke on see mango ja papaia ja ananassi ja õitsva heina ja kuusekasvude ja ... oimillekõigeveel lähn!

Esmamekk on keskmisest raskem, kuid mitte nii tihke kui eeldaks sellise kanguse juures ja tihkel troopiliselt puuviljane. Keskmaitse kruvib aga mõrudad vaigused toonid niiiiii kõrgele tasemele, et võtab kergelt silmad vidukile. Lõppmaitse kondab juba üsna tundmatuid troopilisi metsaradu pidi, kusjuures ilmselt on see miski ürgaegne mets, sest siin kasvavad hiigelsõnajalgade taolised laialehelised kuused ja nende küljes ripuvad imal-mõrkjad viljad, mille küljest tilgub ootamatult vürtsikas-mõrkjat nestet. Järelmekk on omal veidral moel veinine, tihke ja kleepjas nagu vaiguplekk pükstel, mida ei saa mingi valemiga enam iialgi välja. Aroonia ja pihlakas, greip ja kadakas, taruvaik ja nektariin - kas suudate neid kokku segada oma peas? Ei? Aga siin klaasis nad kohtuvad!

Rrraske kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja samas õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Oh sa taevane arm ja püha politruk, seda õlut tahaks alati omada kapis süngema ilma puhul, sest see lööb hinge klaariks ja meeled valla! Toitu ei maksa siia juurde raisata mitte ... kui siis ehk klassikaline kurgi-tomativiilude vaagen võiks kõrval olla.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment