Friday, June 27, 2014

Ogawa Porter

Ogawa Porter (Zakkoku Kobo, Jaapan). pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: porter. Ratebeer
tunneb rüübet, kuid pole veel koondhinnet leidnud.

Tootjainfot ei õnnestunud leida. Aga see pruulikoda kasvatab oma teravilja ise! Ise kasvatab ja linnastab ja pruulib ja müüb kohapeal toodangut - tõeline käsitööõlu selle sõna SUURES ja ehedas mõttes!

Väike lihtne pudel, jaapanikeelsel sildil on äratuntavad vaid tekst "micro brewery" ja kaks arvu - üks tähistab alkoholisisaldust ja teine odralinnaste sisaldumise määra - antud õlle puhul on see 100%. Jaapani seadused määravad aktsiisi mitte õlle kanguse, vaid linnase sisaldumise määra järgi (see on jäänud nö teadus-revolutsiooni eelsest ajast kehtima ka nt Belgias ja mujalgi). Lisaks sellele võib õlleks "biiru" nimetada vaid jooki, mis on 100% odralinnastest tehtud, vähesema odralinnase sisaldusega rüübete puhul on kasutusel teine sõna "happoshu" (tõlkes umbes "vahutav alkohoolne jook").

Õrnalt kreemikat karva sõrmepaksune vahukiht on ülimalt püsiv. Õlle värvus - tume kastanpruun. Aroom on kui porterite klassika - mõrkjasmagus, kergelt suitsune kõrvetatud linnaste lõhn paitab sõõrmeid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitses tugev röstitud leiva ja mõrušokolaadi mekk. Lõppmaitse on tugevalt pähkline ja vaniljene, meeldivalt röstine ja õrnalt hapukas. Järelmekk mõjub mõrkjas-vürtsikalt, väga kosutavalt ja toekalt.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga übertasandi näide porteritest! Siia juurde sobiks pakkuda juustuga üleküpsetatud seenekübaraid.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment