Thursday, June 12, 2014

Imperator Bałtycki


Imperator Bałtycki (Browar Pinta, Poola) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol. Liigimääratlus: balti porter. Ratebeeris hindeks 99 punkti.

Tootjainfo: "A beer in Imperial Baltic Porter style. Contains: Weyermann malt: Munich Type I malt, Pilsen malt, diastatic barley malt, Vienna malt, Caramunich Type III, Caraaroma, Carafa Special Type I, soda extract, sugar. Hops: (USA) Amarillo, Ahtanum, Centennial, El Dorado, Mosaic, Zeus; yeast Saflager W 34/70."

Väike lihtne pudel, tumedal must-punasel sildil laeva rooliratas. Pruunakas vaht täidab 4/5 klaasist ning on väga tihe ja kauakestev. Õlle värvus - tume mustjaspunane. Aroom on raskepärane, meenutades melassi ja kergelt kirsisiirupit.

Esmamekk on raske ja kompotjalt magus-hapukas, kirsine ja ploomine korraga. Keskmaitse ... ooojaaa ... imperaatorile meeldiks see küll! Siin leidub raskelt kleepjat kirsišokolaadi, mõrkjasmagusat melassiga magustatud kohvi ja vaniljega kakaod. Lõppmaitse paneb imperaatori heldima ja rahva hulka münte ning konjakikomme loopima. Šokolaadikattega kirsid ning tumedad poolnätsked datlid, kohvikreem ja astelpajuliköör - see kokku on lihtsalt hurmav segu! Järelmekk paneb aga suisa sulama, ülemvalitseja annab peateenrile loa kallata klaasike seda luksuslikult rammusat jooki kõigile õukondlastele ... ja nood ei lase seda endale kaks korda öelda!

VÄGA raske kehaga, siirupja õlija paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE, mis on väga lähedal ovatsioonidele! Siia juurde võiks pakkuda meloni- ja arbuusiviilakaid või lihtsalt klaasikese vett!

--------
pilt siit

1 comment:

  1. Joo sama õlut nüüd BIPA pähe ja kirjuta arvustus. :)

    Minu jaoks üks parimaid Black IPAsid üldse. Suts palju jääksuhkruid, aga kuna taheti porterit teha, siis ilmselgelt taotluslik.

    ReplyDelete