Thursday, October 9, 2014

Neuzeller Porter

Neuzeller Porter (Neuzeller, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 7,2 %vol. Liigimääratlus: balti porter. Ratebeeri hinnang 89 punkti.

Tootjainfo: "Rich, roasty and very full bodied. Neuzeller Porter is brewed in the grand tradition of Eastern European porters."

Lihtne keskmist kasvu pudel, klassikalisel sildil munk õllekannuga. Tumekreemikas vaht täidab 2/3 klaasist, olles väga tugevalt püsiv, jättes klaasiseintele supertugevaid vahupitse. Õlle värvus - sügav mustjaspunane. Aroom on omamoodi üllatav - balti porterilt ootaks rasket magusust, kuid siin on ... hmmm ... nii veider kui see ka poleks ... praekartuli lõhn segamini röstitud leivaga.

Esmamekk on raske ja kergelt kleepjas, magusakas nagu balti porterile kohane. Keskmaitse muutub lausa õlijaks, mõrkjas-magusaks ning tugevalt röstimaitseliseks, vähese kohvinüansiga. Lõppmaitses mängivad omavahel kenasti kokku kakao, vanilje ja veidi lagritsat. Järelmekk paneb keelepära kergelt hõõguma, kuid see tuleb alkoholisoojast, mitte vürtsidest, üldmulje on kreemjalt soe ja rosinane.

Raske kehaga, tugevalt karboniseeritud ja kleepja paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtasandi porter, mille ainuke veider nüanss on see lõhn, mis mõjub nii koduselt, kuid siiski pisut kohatult. Soovikski pakkuda koos praekartulitega :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment