Wednesday, October 22, 2014

Sānslīde

Sānslīde (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnang 73 punkti.

Tootjainfo (google tõlke abil): "Amber India pale eils. The full and fragrant. Amber color Indian pale ale. Rich and aromatic."

Lihtne keskmist kasvu pudel. Valgel sildil on .. eee ... midagi viltu ... aga noh, õlle nimi ongi tõlkes "kõrvalekalle" :) Õrnalt kreemikas vaht täidab 3/4 klaasist, muutudes hõredaks kui püsides märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - häguselt kuldoranž.

Aroom on väga meeldivalt tsitruseline, greibi ja punaste apelsinide lõhnaga, mahlakas ja päikeseline.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas, apelsinimahlane. Keskmaitse segab kokku pomelo, mandariinid ja rosinad, saades kokku supermahlase kaskaadi värskust. Lõppmaitse on särtsakal hapukas-mõrkjas, pannes keele mõnusalt undama ja süljenäärmed tööle. Järelmekk sädeleb mõnusas apelsinimarmelaadis, kusjuures alles siin hakkab olema tundma lätipärast pärmitüve selle mee ja ürtide seguga.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga, oivaliselt mahlakas rüübe. IPA jaoks on humalaid vähevõitu, kuid üldmulje on väga positiivne. Pakkuda koos ahjuõuntega.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment