Sunday, October 26, 2014

Old Winter Ale

Old Winter Ale (Fullers, UK) pdl 0,5 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: english strong ale. Ratebeeri hinnangul 80 punkti.

Tootjainfo: "A strong amber coloured ale, boasting a sweet, nutty flavour, with rich dark tones. Ingredients: Pale malt and Crystal malt; Target, Challenger and Northdown hops"

Reljeefkirjadega õlakas keskmist mõõtu pudel, tumelilla-kuldsetes toonides sildikujundus. Õrnalt kreemikas kahesentimeetrine vahukiht on tihe, kuid mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun.

Aroom on magus ... kuidagi ühetooniliselt ja veidi igavalt magus, meenutades linnasesiirupist tehtud alkoholivabu jooke.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja õrnalt magusakas. Keskmaitse muutub pisut põnevamaks, siin tulevad mängu kõrvetatud leivakoorik ja tumedad ülekuivanud rosinad. Lõppmaitseüllatab pigem bitterile omase kibekusega ja kaneelise nüansiga. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, vaigune ja veidi metalne.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud buketiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga jõuline rüübe. Pisut veidravõitu segu bitterist ja brown eilist. Aga kui pakkuda koos magusamate piparkookidega, siis oleks ehk isegi täitsa mõnus.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment