Wednesday, October 1, 2014

Chamomilla Recutita

Chamomilla Recruita (Parno, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4% vol. Liigimääratlus: ürtidega nisuõlu

Tootjainfo: "Nisulinnas, carawheat, nisuhelbed. Summer humalad. Kummel, pärnaõied."

Lihtne väike pudel, lihtne must-valge sildikujundus. Valge vaht täidab üle poole klaasist ning on märkmisväärselt püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldkollane. Aroomis on tunda nii nisu hapukust, kui kummeli ja pärnaõite mesist ürdisust.

Esmamekk on kergepoolne ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... hmm ... jooks nagu külma ürditeed, kummeli veidi kleepjas paksus täidab suud ja pärnaõite mõrkjas magusus muudab pildi veel täidlasemaks. Lõppmaitse on biskviitjas ja ausalt öeldes ülemäära ravimtaimene, õllest läheb asi üsna kaugele juba. Järelmekis domineerib raudrohtu meenutav mõrkjas vürtsikus, millele laotub kummeli kõikekattev kleepjas tihkus.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ürdijook, mis ei meenuta kuigivõrd õlut. Kummeli kasutamisega tuleb alati ettevaatlik olla, pikemal hoidmisel kipub see lausa plögaseks minema. Einoh, ega see klaasitäis pole halb, kuid peale ühekordset katset ilmselt tagasi ka siia juurde ei tuleks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment