Saturday, September 19, 2015

Coopers Vintage Ale


Coopers Vintage Ale (Coopers, Australia) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: english strong ale ja hinnang 83 punkti.

Tootjainfo: "Brewed with choice malts and an extended top fermentation. This naturally conditioned ale experiences interactions between the robust malt, hop and yeast characteristics, to exhibit an intriguing journey of flavour development over a period of five years when stored under cellar conditions."

Väike lihtne pudel, historitsistlik sildikujundus. Kahesõrmene valge vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - õrna hõljumiga punakaskuldne merevaik. Aroom on leebe, iiriskommi ja kaneeli nüansiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas-magusakas ... alles peale pikemat suushoidmist hakkab keeleotsalt 7,5% tundma andma ... see õlu on ikka tõeline härrasmees :) Keskmaitse on toekam, nõjatudes tammisele jämmedale jalutuskepile, mida ehivad raudsed sepised, tehes sellet kepist pigem midagi relvasarnast. Midagi raudset ja tammist on siin maitses võluvalt üheskoos.

Lõppmaitse mõjub kui soliidsus ise. Rahulikult ja aeglaselt, väärikalt ent otsusekindlalt seab see end su keelel sisse ja hakkab veenvalt seletama, miks nüüd just tema on siin peremees ja et üleüldse võiks sa juba minna ja üks korralik viski ning sigar tuua. 

Järelmekk silitab tashilju oma hallinevat habet ja jõuab juba otsaga esimese ilmasõjani välja. Sa saad aru, et tänane õhtu on sisustatud, kallad klaasitäie südamlikult toekat õlut, sätid end mugavamalt tugitooli ja jääd kuulama.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja jämeda paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-tammise-mõrkjas-raudse-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Õlu ajast kui mehed olid rauast ja laevad puust. Ja see džentelmänn on kui koloniaalne konservatiivsus ise. Veidi roostes, kuid siiani kogu saare hirm ja arm. Peekonit ja praemuna. Yes Sir!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment