Tuesday, September 1, 2015

Sakiškių Pale Ale - Cascade, Summit


Sakiškių Pale Ale - Cascade, Summit (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Ingredients: Pale ale, CaraPils, Munich malt; Summit Cascade hops; Safale US-05 Yeast; water.
IBU 33"

Väike lihtne pudel, mille klaas on erakordselt tume. Sildikujundus tume, et mitte öelda sünge - mustal taustal tumeroheliselt kujutatud pruulikoja sisseseade. Valge vaht täidab üle poole klaasi, olles suuremulline ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun merevaik.

Aroom. Mmmm ... mitmekihiline! Alul kõditab nina lausa kirbuse piiril mängiv mõrkjas greip, selle tagant tuleb magusakam kiht, mille mängib maasikamoos ja punase sõstra mahl.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas, greibine ja maasikamoosi see hetk, kui ta juba hakkab põhja pool mõrkjaks minema. Lõppmaitse on mahlane, hapukas, üllatavalt mahedaks pööranud, leebe pomelo. Järelmekk muutub taas mõrkjamaks, kuid nüüd juba vürtsika lisamekiga, meenutades juba kergelt hõõgveini segu, kus mängivad ka kardemon ja rosinad.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Ülihea APA, mis oma intensiivsuselt annab silmad ette nii mõnelegi IPA'le. Mahlane ja oivaliselt tasakaalus. Suurepärane klaasike koos vürtsikama wokiroaga.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment