Monday, February 25, 2019

1 Ton Of... Pineapple


1 Ton Of... Pineapple (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. Alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang 46 punkti. Untappd ütleb: "Saison / Farmhouse Ale" ja hinnang 3,52

Tootjainfo: "Pineapples are great in a Pina Colada, decent in a cherry sponge, and outright heresy on a pizza. We put it in a beer. We put A LOT of it in a beer.
IBU 52"

Väike lihtne pudel, sildil on ... eee ... no ausõna ei tea misasi :) Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua, haakudes küll hõredalt, aga püsivalt klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on ... hmm ... nojah, on küll ananassine, aga kuidagi vesiselt ananassine.

Esmamekk on täielik vastand lõhna kergele vesisusele, see on üsna tihke ja täidlane ja vaata et veidi kirbeltki ananassine. Keskmaitse - kuulge see on pigem NEIPA kui saison ... või ei? Lõppmaitse ... ojaaaa ... nüüd on see saison tõesti-tõesti, tihelt magusakas-vürtsikas, puuviljapüreeselt tiheda lisatooniga. Lõppmaitse muutub mõrkjaks  ja samas totralt-võimsalt puuvlijaseks, vürtsikas-krõbedaks, toorevõitu ananassi torkivaks ja samal ajal virsikupüreena mehuseks.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse ning samas mehuse paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe! Mitmekihiline ja mänguline, täidlane ja tummine, toekalt ananassine ja võimsalt ülevõimendatult saisonine. VÄGA meeldiv klaasitäis, mis paigutub kuhugi saisoni ja topelt-NEIPA vahele.
---
pilt isetehtud

1 comment:

  1. igaks juhuks täpsuse huvides, et see on ikka 7,1% vol

    ReplyDelete